روانکاری خودکار در فرآیند تراشکاری
روانکاری خودکار در فرآیند تراشکاری
تراشکاری چیست؟
تراشکاری یک فرایند براده برداری است که در آن قطعه کار روی یک محور بسته شده و به چرخش در می آید، در حالی که ابزار برش در امتداد قطعه کار حرکت می کند و شکل مورد نظر را به آن می دهد.
از این فرآیند زمانی استفاده می شود که بخواهید قطعات خاصی مانند شیار، سوراخ و رزوه به دست آورید و شامل دو مرحله اصلی است:
سنگ زنی – در این مرحله، مواد به طور درشت برداشته می شود.
پرداخت – در مرحله پرداخت، قطعه کار به اندازه شکل داده می شود تا به شکل، اندازه و زبری مورد نظر برسد.
انواع مختلف تراش
تراش یکی از قدیمی ترین ماشین آلات بشر است، اما همچنان یکی از پرکاربردترین ماشین آلات برای انجام فرآیند تراشکاری به شمار می رود، هرچند امروزه به طور فزاینده ای با تکامل آن که به عنوان مراکز ماشینکاری CNC (کنترل عددی کامپیوتری) شناخته می شود، جایگزین می شود. در این مراکز فرآیند تراشکاری به طور کامل توسط کامپیوتر کنترل و اتوماتیک می شود.
برای کار با فلزات انواع مختلفی از تراش وجود دارد (افقی، عمودی، چند اسپیندل)، اما همه مدل ها یک ویژگی مشترک دارند: قطعه کار به یک اسپیندل ثابت می شود که به لطف عملکرد یک موتور الکتریکی، حرکت چرخشی انجام می دهد که با کمک آن ماشینکاری واقعی انجام می شود.
بیشتر بخوانید : آیندهی لولهکشی: کشف مزایای استفاده از مواد نوین
سیستم های روغن کاری برای فرآیند تراشکاری
پس از مقدمه ای در مورد تراشکاری و انواع مختلف ماشین آلات، اکنون به نقش روانکاری اتوماتیک برای اجزای مختلف تراش که درگیر این فرآیند هستند، به طور مفصل می پردازیم.
در فرآیند تراشکاری، اجزای مختلف ماشین ابزار مورد استفاده درگیر می شوند و تحت نیروی مکانیکی بالایی قرار می گیرند، مانند اسپیندل، ساچمه های توپ، پیچ های ساچمه ای، اسکیدها و ریل های لغزشی.
اسپیندل با سرعت بسیار بالایی می چرخد و باعث ایجاد گرمای شدید بین قطعاتی می شود که با هم تماس دارند. در این حالت به یک سیستم روغن کاری هوا/روغن نیاز است که بتواند جریان مداوم مخلوط هوا و روغن را برای روانکاری و خنک کردن همزمان سطوح درگیر فراهم کند تا از سایش جلوگیری کند و از گرم شدن بیش از حد که کل فرآیند کار را به خطر می اندازد، جلوگیری کند.
برای ساچمه های توپ به جای آن یک سیستم با انژکتورهای تک خط 33 ولت مورد نیاز است که قادر است روغن یا گریس مایع را مستقیما روی نقطه در حالی که یک لایه روان کننده نازک را حفظ می کند که قطعات متحرک را می پیچد، تامین کند.
سیستم روغن کاری با گریس که دارای قوام بالاتری است و امکان حرکت قطعه کار را در حین فرآیند کار فراهم می کند، برای اسکیدها و ریل های لغزشی مناسب است، زیرا باید بار بالاتری را تحمل کند.
انواع مختلف روغن کاری بر اساس عملکرد اجزای تراش طراحی شده اند و برای اطمینان از حداکثر عملکرد ماشین آلات برای دستیابی به موفقیت مطلوب فرآیند تراشکاری ضروری هستند.
منبع :https://www.dropsa.com/en/blog/automatic-lubrication-lathe-turning-process